Seriens ”uppstickare” så här långt Ysby BK har överraskat med att inta tredjeplats i tabellen och ställdes nu mot BK Walldia som mer eller mindre gått som tåget efter premiärförlusten mot Skogaby i juni.

Tyvärr för Ysby hade man blivit av med sina 3 bästa spelare i närtid efter att fiskeindustrin i Norge ropat på arbetskraft.
Det är som det är i de sammanhangen vi idkar våran fotboll, jobbet får gå först.

För Walldia är det istället så att vi har fått in lite juniorer som verkligen har vuxit till sig och är fullt etablerade nu att kasta in i dessa sammanhang.
Tur är det eftersom det inte gått en match de senaste omgångarna utan att någon haltat ut med mer eller mindre allvarliga skador.

Walldias trupp: Dino, Kalle, Noak, Kenan, Zett, Macke P, Bujar, Ibbe, Nderim, Max, Hannes
Ersättare: Emanuel, Victor, Antonio, Fredde och Gustav.

Nu gällde det att möta ett heltänt hemmalag som skulle göra allt för att störa BKW.
Ett lågtryck med regn hade fastnat över Ysby och det blåste in regn i båsen vilket gjorde miljön allt annat än skön.

Ysby har ett par stycken spelare som redan i inledningen visar att där är snabbhet i deras skor. Där fick backlinjen i BKW se upp.

Efter 11 min sliter sig ”en av de snabba” loss när Walldia försökte ställa offside men signalen kom aldrig, backlinjen lyckades till slut få stopp på ”blixten”.

Istället tar Walldia ledningen i anfallet efter när Hannes tar sig ner på vänsterkanten och avslutar ur snäv vinkel via motspelare i mål, 0-1.

Ganska stor dominans från Walldias sida men Ysbys ”oljade blixtar” fick hela tiden hållas under bevakning. Hemmalaget kämpade verkligen.

Marcus P avslutar efter ett fint anfall men en hemmaspelare räddar på mållinjen.

Det är gästerna som dominerar spelmässigt och det bara försynen som räddar Ysby flera gånger.

Efter 26 min tvingas Kalle kliva av efter skada, Emanuel ersätter i backlinjen.

10 min senare sliter sig ”en av de snabba” loss på vänsterkanten, han hakas upp och faller, domaren är säker på sin sak trots han är 60 m därifrån och blåser straff.

William Hjelm i Ysby stegar fram och slår säkert in kvitteringen 1-1.
Nytt bränsle till de gulsvarta.

Det återstå 7 minuter av första halvlek. Hade varit fint med ett ledningsmål innan paus.

Nderim som visat fin form hela säsongen hörsammade våra önskningar i ett anfall från Walldianerna där han håller in passningen och i rätt ögonblick levererar bollen till Hannes på språng som sätter dit 1-2 bara sekunderna innan första halvlek blåses av.

Pausvila med en del justeringar inför andra halvlek.

3 minuter in i andra halvlek trodde Walldiaanhängarna att det blev 1-3 men det var avblåst för offside.

Walldia har fått upp ångan nu och spelar stundtals ut hemmalaget.

Justeringarna hade gjort nytta när publiken bjuds på ett snyggt Walldia mål där Zett hittar Hannes och Hannes i sin tur Max och 1-3 i bortre gaveln är ett faktum i min 53

Även nästa mål har Zett som upphovsman när han och Hannes tar sig fram på vänsterkanten och den sistnämnde avslutar, 1-4 min 63

En ny skada i Walldias backlinje när Noak vrickar foten i 64 min,
så illa att han fick ersättas av Fredde 3 minuter senare. Skadan som senare visade sig inte vara så allvarlig.

Det kändes som Walldia har matchen i hamn, hemmalaget har tappat mycket i intensitet.

De andra avbytarna i Walldia har kommit in efterhand i andra halvlek.
En syn för gudar när Gustav lyssnade på alla goda råd från båset vilken position han skulle inta.

Sista kvarten blir en expeditionsaffär där Bujar spelar fram Nderim till 1-5

Och Ibbe spelar fram Max till sista målet 1-6

Sammanfattning:

Här lämnar Hannes Persson sin syn på matchen mot Ysby BK

En match där vi tidigt tar tag i taktpinnen och spelar en passningsorienterad fotboll med bra variation i anfallsspelet.
Utdelningen på de chanser vi skapar är däremot svag och vi går in i pausvila med endast en 2-1-ledning.
I pausvilan är vi på det klara med vad vi behöver justera och det lyckas vi med.
Vi gör en fin andra halvlek och efter en drös vackra anfallskombinationer får vi också utdelning och gör ytterligare fyra mål.
Vi gör framsteg varje match och även om 6-1 var något i underkant så är vi nöjda med prestationen.

Alla gör en bra match idag. Extra kul är det att se Kenan som med sin speluppfattning är briljant som mittback och är högst delaktig i uppspelsfasen.
Även en eloge till Ibbe som är en evighetsmaskin utan dess like, springer, sliter och fördelar boll på ett utomordentligt sätt.

//Hannes Persson

YBK/KIK - BKW 210827

11 min 0-1 Hannes (-)
38 min 1-1 William Hjelm straff
44 min 1-2 Hannes (Nderim)
53 min 1-3 Max (Hannes)
63 min 1-4 Hannes (Zett)
75 min 1-5 Nderim (Bujar)
82 min 1-6 Max (Ibbe)

Domare: Flamur Zeqiri